O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
garmin.com pisze:Changes made from version 6.13.7 to 6.14.1:
* Updated map rendering to provide visual improvements.
* Added support for U.S. National and Swedish SWREF99 grids.
* Fixed issue with setting the PC clock on Vista.
* Allowed user specified colors for routes.
* Added Brazilian Portuguese translation.
* Improved interface for managing map products and unlock codes
Po zainstalowaniu mam mieszane uczucia. Nowy rendering jest dziwny, wymaga przyzwyczajenia i działa niezbyt szybko, ale trzeba przyznać, że zdecydowanie szybciej niż w wersji Beta.
Mapy są też odrobinę spłaszczone. Edit: Z ciekawości dodałem krótką ankietę, proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 20:17 przez Zachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:odkleiłem
Kto to pik wymyślił
Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać jak to coś zobaczyłem
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 15:04 przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
U mnie mowy MapSource nie chciał się uruchomić po instalacji, dopuki nie odinstalowałem map Czecch i Słowacji z Openmaps oraz kilku innych map GPS Maniaka (Turystyka, warstwice, pułkowo).
Po uruchomieniu MS, czas odświeżania map tragiczny - wróciłem do poprzedniej wersji.
Program "wywala się" podczas funkcji Znajdź->Miasto/Adres->OK (już po znalezieniu lokalizacji i kliknięciu OK) - przed zamknięciem jednak program zachęca do wysłania maila do Garmina.
Magnoom pisze:Korciła mnie aktualizacja i testy, ...
Dokładnie jak i ja. Nauczony doświadczeniem z innymi programami, najpierw czytam (jesli jest co ) a dopiero później instaluję.
Podziękowania dla testerów (czyżby Garmin zapomniał dopisać że to test Beta 2 )!
Pozdrawiam, Jarek
60CSx, n770+CNNA2009+CNE2008+GPMapa2008.1+UMP_pcPL Aby słowo mogło zostać wypowiedziane potrzebne jest milczenie. Przedtem i potem. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin
popej pisze:W 6.14 Mapsource poprawnie wyświetla ikony POI, z czym mam kłopot pod 6.13. Denerwujące jest tylko rozciągnięcie mapy.
Ja również nie mam problemów. Podejrzewam, że kłopot mają Ci, którzy mają słabsze (czyt. starsze komputery).
Szkoda, że nie ma możliwość wyboru między nowym i starym sposobem wyświetlania mapy.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
jarekt pisze:U mnie mowy MapSource nie chciał się uruchomić po instalacji, dopuki nie odinstalowałem map Czecch i Słowacji z Openmaps oraz kilku innych map GPS Maniaka (Turystyka, warstwice, pułkowo).
Miałem dokładnie to samo. Najpierw nie podobała mu sie moja NS topo, eksperymentalnie usunąłem, to zaraz nie podobała mu się PUWG Lecha - usunąłęm, potem siatka UTM ... tu juz nie wytrzymałem i ... usunąłem tę wersję mapsource. Powróciłem do 6.13.7, która działa bez problemów.
Pozdrawiam Jano
Garmin:Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS Smartphone:Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela