Pschemo pisze:Zas z programem poepja nie ekperymentowalem bo nie znalazlem instrukcji (i nie znajde sadzac po jego powyzszej odpowiedzi)
To jest prosty program uruchamiany z linii komend. Jak go wywołasz bez żadnych parametrów, to Ci napisze jakie parametry można mu podać.
Jak go wywołasz z nazwą plików, np:
to wyszuka i wyświetli nazwy języków jakie są dostępne. Jeżeli zdecydujesz się na zamianę, to trzeba mu pokazać co zamieniasz, np. zamiana polskiego z portugalskim wygląda tak:
- glang 029201000350.rgn -s Pol Por
Powyższe wywołanie jeszcze nic nie zapisuje na dysku. Żeby zapisać nowy plik, trzeba podać drugą nazwę pliku, w szczególności może to być oryginalny plik z firmware:
- glang 029201000350.rgn -s Pol Por 029201000350.rgn
Jak chcesz podmienić więcej języków, to powyższą operację trzeba powtórzyć z kolejnymi nazwami języków. Oczywiście wszystko jest pięknie, dopóki robisz to na PC. Jak zdecydujesz się załadować do Garmina, to już robisz na własne ryzyko. Ja ze swojej strony dołozyłem wszelkich starań, żeby to było poprawne, ale gwarancji, że zadziała na 100% nie mogę dać.
Dodam jeszcze, że PouchX w swoich wersjach firmware robi nieco więcej niż mój program - tłumaczy na polski także niektóre teksty, o których zapomniał Garmin.